вівторок, 23 січня 2018 р.

Сила в єдності

"Держави стоять не на династії,
а на внутрішній єдності і силі народу."
Олена Теліга
Згідно Указу Президента України від 21 січня 1999 року, щорічно 22 січня відзначається День соборності України. Хоча має це свято вже майже столітню історію. Саме в цей день в 1919 році було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. Століттями розірваний український народ визволився з неволі і возз'єднався на своїй землі в єдиній Українській державі.
З нагоди свята був проведений історичний віраж з учнями 7 класу "Сила в єдності".

Діти жваво взяли участь у обговоренні теми виховного заходу, пригадали історичні факти, в тому числі і проголошення незалежності УНР 22 січня 1918 року, сторіччя якого відзначаємо цього року. Особливо вразила дітей розповідь про "живий ланцюг" - акцію проведену в 1990 році на підтримку соборності і незалежності України, під час якої близько мільйона людей взялися за руки і утворили ланцюг від Львова до Києва, що символізував єдність Західної та Східної України. Подібні акції відбуваються щороку, проте не в таких великих масштабах.
Також із задоволенням діти виконали ряд завдань, чим продемонстрували знання історії, літератури та національної культури України.








Немає коментарів:

Дописати коментар