пʼятниця, 18 серпня 2017 р.

Спілкуємося... Вчимося... Впроваджуємо...

11 серпня на базі бібліотеки-філії с. Кримне було проведено районний семінар бібліотечних працівників "Спілкуємося... Вчимося... Впроваджуємо...". По дорозі до Кримного відвідали бібліотеку-філію с. Мокре. Бібліотекар Ольга Токарчук гостинно запросила до своєї "оселі" і розповіла про те як їй вдається осучаснювати книгозбірню. Колеги персвідчились, що бібліотека хоч і займає приміщення площею всього 10 кв. м., однак дуже затишна і разом з тим модерна. 




















В Кримному після ознайомлення з будинком культури та бібліотекою продовжили роботу по програмі семінару. Заслухали доповіді учасників: сільського голови - Курижка Руслана Леонідовича - "Бібліотека і громада: шляхи співпраці"; директора будинку культури - Киць Галини Петрівни - "Соціальне партнерство - запорука успіху"; завідувача відділення стаціонарного догляду Старовижівського територіального центру - Дикси Тетяни Петрівни - "Бібліотека, як осередок соціально-психологічної підтримки"; завідувача ДНЗ "Малятко" - Бідзюри Галини Степанівни - "Бібліотека - центр дитячого дозвілля". Бібліотекар Дудар Леся Леонідівна підготувала виступ "Бібліотека - громада: відкритий простір", який супроводжувався віртуальною екскурсією вулицями села,  і презентувала Кримне, як зону туризму та відпочинку. Також заслухали доповідь директора Старовижівської ЦБС - Гаврилюк Ольги Іванівни по питаннях, що зараз на часі, а саме - надання платних послуг та перехід на УДК, а також діяльність бібліотек в умовах створення ОТГ. Під час невеличкої перерви бібліотекарі мали змогу відпочити та послухати приємну музику від гурту "Медіатор" Кримненського будинку культури. Продовжили семінар виступи колег з Старовижівської ЦРБ: бібліотекаря відділу комплектування та обробки - Дички Валентини Петрівни - про введення в роботу бібліотек універсальної десяткової класифікації; провідного бібліотекаря Старовижівської РДБ - Артемук Тетяни Миколаївни - "Бібліотечні клуби за інтересами".

































 Після короткої дискусії, обміну враженнями та побажаннями перейшли до другої частини семінару, яка відбулася на березі озера Пісочне. Там було проведено експеримент "Бібліотека на пляжі", що дуже сподобався, як бібліотекарям, так і відпочиваючим. І, звичайно, не втримались від спокуси в  передостанні дні літа зануритися в лагідні хвилі Пісочного. 



Немає коментарів:

Дописати коментар